Ana Sayfa Görele 16 Haziran 2023 619 Görüntüleme

Esenli Köyü Kurtbeli Hangi Köye Ait; Resmi Belgelerle Açıklıyoruz

Esenli Köyü Kurtbeli Hangi Köye Ait; Resmi Belgelerle Açıklıyoruz
Esenli Köyü Kurtbeli Hangi Köye Ait; Resmi Belgelerle Açıklıyoruz

29 Haziranda Esenli Köyü Kurtbeli Şenliği yapılacak mı yapılmayacak mı?sorusu gündemi çokça meşgul etsede Esenli Köyü Dernek Başkanı Hüseyin Sivri Şenliğin olacağını açıkladı. 

 

2013 yılında Bakanlar Kurulu; Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın teklifi üzerine aralarında Giresun’un da bulunduğu 17 ilde Devlet ormanları içerisinde bulunan bazı alanların yayla alanı olarak ilan edilmesine karar vermişti.
Buna göre Giresun Görele İlçesi sınırlarında   üç yayla listeye  eklenirken bunlar  Esenli Köyü Kurtbeli Yaylası ve Güvendik Köyü Garganyatak Yaylası,Beyazıt Köyü Sis Dağı çayır obası olarak Bakanlar Kurulu kararıyla Giresunun yeni yaylaları  olarak kabul edilmişti.

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığının 24/5/2013 tarihli ve 260 sayılı yazısı üzerine, 6831 sayılı Orman Kanununun 17 nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 6/6/2013 tarihinde alınan 2013/5031 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı, 30 Temmuz 2013 tarih ve 28723 Mükerrer Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
 
Bu karara göre; 17 ilde 292 yer orman alanı iken yayla alanı olarak belirlenirken, Giresun Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Giresun ilinde 36, Gümüşhane ilinde 2, Ordu ilinde 9 ve Sivas ilinde de 4 olmak üzere toplam 51 orman alanının yayla alanı olmasına karar verildi.
 
Bu 4 il içerisinde yayla alanı olarak belirlenen 51 orman alanından 19 tanesi Güce ilçesi sınırları içerisinde yer aldı.
Bu haberimiz 31 Temmuz 2013 yılına aittir.
Resmi Gazete Bağlantısı İçin TIKLA 

 

Resmi Gazete Yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı

 

 

07 Mart 2020 de Yayla statüsünden çıkarılma ile ilgi yazı;

2013’te Yayla İlan edilen Esenli Köyü Kurtbeli mevkii  Güvendik Köyü Garganyatak mevkii,Beyazıt Köyü Sis Dağı Çayır obası,Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yayla statüsünden çıkarıldı.

Gerekçe ise;

 

Söz konusu alanlar, 6831 sayılı Orman Kanununun 17’nci maddesine dayanarak ‘yayla alanı’ olmaktan çıkarıldı. Bu maddede şu ifadeler yer alıyor:

“Savunma, ulaşım, enerji, haberleşme, su, atık su, petrol, doğalgaz, altyapı, katı atık bertaraf ve düzenli depolama tesislerinin; baraj, gölet, sokak hayvanları bakımevi ve mezarlıkların; Devlete ait sağlık, eğitim, adli hizmet ve spor tesisleri ile ceza infaz kurumlarının ve bunlarla ilgili her türlü yer ve binanın Devlet ormanları üzerinde bulunması veya yapılmasında kamu yararı ve zaruret olması halinde, gerçek ve tüzel kişilere bedeli mukabilinde Çevre ve Orman Bakanlığınca izin verilebilir.”

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

WhatsApp
Tema Tasarım | Osgaka.com