Ana Sayfa Esenli Köyü Haberleri, Görele, Güncel, Gündem, HABERLER 27 Mart 2024 1157 Görüntüleme

Muhtar Adaylarını Tanıyalım ”Esenli Köyü”

Muhtar Adaylarını Tanıyalım ''Esenli Köyü''
Muhtar Adaylarını Tanıyalım ”Esenli Köyü”

Görele İlçesinin nüfus bakımından en büyük köylerinden olan Esenli Köyümüz son yıllarda liderliği başka köylere kaptırmış durumdadır.2023 verilerinin köyümüzü 2-3 sıraya atmasının başlıca sebebi köylerde olacak muhtarlık seçimidir.Bu dönem köyümüzde yapılacak muhtarlık seçiminde fazla hareketliliğin olmaması göze çarpmaktadır.Ayrıca seçim çalışmasının sukunetle gitmesi de köye ayrı bir hava katmaktadır.

Seçime 4 gün kala Adaylardan mevcut muhtar Abdulmuttalip Hıdır,ve emekli olarak köye yerleşen Hasan Sivri arasında geçecektir.

Nefesler tutuldu. Adaylar saha çalışmalarını sürdürüyor seçmeni yakın markajda tutmaya devam ediyor. Köylülerimiz köyümüzü yönetecek kişiyi seçmek üzere 31 Martta  sandık başına gidecek

Oy kullanımı köy konağında 07:00-16:00 saatleri arasında yapılacaktır.İki sandık kurulacaktır.

Tüik verilerine göre köy nüfusumuz 419 kişi açıklanmıştı. YSK verilerine göre ise seçmen sayısı 380 olarak tebliğ edildi. 

Abdulmuttalip Hıdır;2014 yılınıda tekrar aday olmuş kıl payı muhtarlığı kaçırmıştı.2019 yılında ise büyük bir katılımın sağlandığı muhtarlık seçiminde ise muhtarlığı 16 farkla kazanmıştı.

Esnaf olan mevcut muhtar Abdulmuttalip Hıdır,İkinci dönem hizmet için tekrar aday oldu.

Hasan Sivri,ise İstanbulda Sivil toplum kuruluşumuz olan Esenli Köyü Derneğimizde yönetiminde bulunmuş kendi aile platformlarının başkanlığını yapmış siyasi partilerde görev almıştı. İstanbulda Özel bir hastaneden emekli olarak köye yerleşen Hasan Sivri köye hizmet etmek için aday oldu.

Köyümüze hizmet parolasıyla yola çıkan iki genç kardeşimize başarılar diler köyümüz için hayırlara vesile olmasını temenni ederim

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

WhatsApp
Tema Tasarım | Osgaka.com