Ana Sayfa Esenli Köyü Haberleri, Görele, Güncel, HABERLER, Manşet, Son Dakika 20 Aralık 2022 534 Görüntüleme

Asgari Ücrette Karar Çıkmadı

Asgari Ücrette Karar Çıkmadı
Asgari Ücrette Karar Çıkmadı

Asgari Ücrette Karar Çıkmadı

20 Milyon Asgari Ücretlinin merakla beklediği ücret  belli olmadı. 2023 yılında geçerli olacak Asgari Ücret için biraraya gelen işci temsilcileri karara varamadı. Türk İş Asgari Ücretin 9 Bin TL ‘nin altında olması durumunda masada olmayız,imza atmayız dedi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, toplantının ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

20 gündür süren bir süreç. Üçüncü toplantı yapıldı. Bir saat evvel beni de buraya çağırdılar. Biz ayın 1’inde dedik ki; TÜRK-İŞ, 40 senedir açlık ve yoksulluk sınırıyla ilgili araştırma yapıyor. TÜRK-İŞ’in açlık sınırı 7 bin 785 lira, yoksulluk sınır ise 10 bin lira. 20 gündür TÜRK-İŞ’in talebinin 7 bin 785 lira olduğunu söylüyorlar. Bizim hiçbir teklifimiz olmadı. Şimdi teklifi Bakan Beye ve Komisyona söyledim. TÜRK-İŞ’in teklifi 9 bin lira. Verirlerse masaya oturup imzalarız, vermezlerse o meselenin içerisinde olmayız.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

WhatsApp
Tema Tasarım | Osgaka.com