Ana Sayfa Esenli Köyü Haberleri, Görele, Güncel, Gündem, HABERLER, Manşet 1 Eylül 2024 236 Görüntüleme

Esenli Köyünde Elektrik Sorunu ve Telefon Sorunu;Esenli Köyü Muhtarı Abdulmuttalip Hıdır Açıklaması

Esenli Köyünde Elektrik Sorunu ve Telefon Sorunu;Esenli Köyü Muhtarı Abdulmuttalip Hıdır Açıklaması
Esenli Köyünde Elektrik Sorunu ve Telefon Sorunu;Esenli Köyü Muhtarı Abdulmuttalip Hıdır Açıklaması

Fındık hasat zamanı Esenli Köyü nüfusu 5 bin kişiyi bulmaktadır. Bu sebeple hasat zamanı fındık bahçesinden çıkan halkımız duş almak banyoya girdiklerinde düşük volt ve elektrik kesintisiyle karşılaşmaktadır.

Halkımızın çoğunluğu soğuk su ile duş aldıklarını dile getirmekle birlikte düşük voltaj sebebiyle elektronik eşyaların yanmasından arızalanmasından endişelenmektedir.

Esenli Köyü’nün tüm mahallelerinde bu sorun hakimdir. Bir an evvel yerel halkın ve gurbetçilerimizin maduriyet yaşamaması için halkımız yetkililerden çözüm bekliyor.

Esenli Köyü Merkez Camiinin önünde bulunan trafo değişmiş olup sorun kısmi giderilmişti.Nedendir bilinmez ama trafo 2 gün sonra yandı ve hemen müdahale edilerek sorunun tamamen çözüldüğü söylenemez.Köylülerimizi davetlerde gördüğümüzde yapılan trafonunda soruna çözüm olmadığını duyduk.

ELEKTRİK SORUNU

Esenli Köyü Muhtarı Abdulmuttalip Hıdır ile köyde halkın beklentilerini ve şikayet konularını konuştuk.

Ekim ayı içerisinde Esenli Köyüne yerleştirilecek olan trafoların  yer tespiti için yetkililerin geleceğini belirten muhtarımız,Sonrası ihale süreciyle işi hızlandırma noktasında çalışma yapacaklarını dile getirdi.


TELEFON SORUNU

Esenli Köyünde Hastaflanlar (Yiveren) Mahallesi,Deregözü (Sivrili) Mahallesi,Gadiru Viraj,Çatma mevkilerinde telefonların kısmen çekmediği internet erişiminin olmadığını bununla ilgili çalışma olup olmadığını sorduk.

Abdulmuttalip Hıdır;Türkcell ile görüşmemiz sürüyor.Köyümüze davet ettik.Hava granı mevkiinde muradugil evinin başında köylümüz helimu Avni Somuncu yerini  bedelsiz olarak Türkcelle tahsisi ettiğini,yapılan sinyal alma çalışmasında bir sonuç alınamamıştır.Sonrasında ailemize ait Tömbelek mevkiinde sinyal çalışması yaptık Tekgöz ve Çalış Köyü çaprazlama sinyal alımı olmuştur.Verici Eylül sonu Ekim ayı içerisinde Tömbelek’e kurulacaktır.dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

WhatsApp
Tema Tasarım | Osgaka.com