Ana Sayfa Esenli Köyü Haberleri, Görele, Güncel, Gündem, HABERLER, Manşet 18 Ekim 2024 118 Görüntüleme

Görele Kitap Fuarında Buluşalım

Görele Kitap Fuarında Buluşalım

“Görele Açık Hava Kitap Günleri”
“Yolumuzun üstündeki tek engel sizsiniz” kitabının yazarı gazeteci-yazar Serdar Kara’nın öncülüğünde Görele Belediyesi’nin katkılarıyla 26-27-28 Ekim tarihlerinde Giresun’lu 30 şair ve yazar Hasan Ali Yücel, Bedri Rahmi Eyüpoğlu, Ahmet Kaçar gibi isimlerin memleketi olan Görele’de buluşuyor.
Görele Belediyesi’nin katkılarıyla 26-27-28 Ekim tarihlerinde saat 13.00-18.00 Görele Belediyesi Kitap Cafe’de Hasan Ali Yücel, Bedri Rahmi Eyüpoğlu, Ahmet Kaçar gibi isimlerin memleketi olan Görele’de okuyucuları ile bir arata gelecek olan Giresun ve Göreleli yazarların düzenleyeceği “Açık Hava Kitap Günleri” hakkında bir açıklama yapan Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede” Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ünde dediği gibi Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur. Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki fennin gerektirdiği şeyleri yapmaz; itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur. Bir milletin sanat yeteneği güzel sanatlara verdiği değerle ölçülür. Kitaplar en değerli hazinelerimizdir. Bu etkinlik ile hem kültürel bir zenginlik yaratmayı hem de halkımızı kitaplarla daha da yakınlaştırmayı amaçlıyoruz. Okumak çok önemli, dinimizin ilk emri ‘Oku’. Gençlerimiz, özellikle son zamanlarda sosyal medya bağımlısı olup, kitap okumaktan uzaklaştılar. Bizimde onları kitap okumaya teşvik etmemiz gerekiyor. Kitap bizim vazgeçilmezimiz. Günümüzün en önemli sorunlarından birisi dijital bağımlılık. Çocuklarımızı tabletten telefondan kaldıramıyoruz. Bunların çokça konuşulduğu bir dönemde keyifle kitap okuyan insan figürleri çok anlamlı geliyor. Kitap okumak başka bir şeyle tolere edilemeyecek bir eylem ve herkese de tavsiye ediyorum. Gençlerimizin okuyacağı kitaplar, onlara yol göstererek, bilgi dağarcıklarını arttıracaktır. Bu anlamda Hasan Ali Yücel, Bedri Rahmi Eyüpoğlu, Ahmet Kaçar gibi bir çok isimleri bağrından çıkarmış olan Görele’de 26-27-28 Ekim tarihlerinde saat 13.00-18.00 Görele Belediyesi Kitap Cafe’de Giresun ve Göreleli yazarların düzenleyeceği “Açık Hava Kitap Günleri” gerçekleştireceğiz. Böylesi önemli bir etkinlikte paydaş olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. 3 gün sürecek kitapların büyülü dünyasında kaybolmaya hazır mısınız? Giresunlu yazarlarımızın imza etkinliklerine katılabilir, çeşitli kitaplarla tanışabilirsiniz. Kitaplarla dolu bu günlerde hep birlikte buluşalım! Unutmayın, kitaplar en güzel yol arkadaşınızdır. “Açık Hava Kitap Günleri”ne tüm kitapsever ilçe halkı davetlidir” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Kalp Krizi Geçirdi

Kalp Krizi Geçirdi

WhatsApp
Tema Tasarım | Osgaka.com